Носителката на награда Златен глобус за музиката към филма Гладиатор“ и

...
Носителката на награда Златен глобус за музиката към филма Гладиатор“ и
Коментари Харесай

Магия и мистерия: Лиса Джерард и извънземните български гласове излизат утре на сцената във Варна

Носителката на премия „ Златен глобус ” за музиката към кино лентата „ Гладиатор “ и емблематично име на дарк уейв и етно сцената Лиса Джерард излиза за пръв път пред варненската аудитория със своя най-нов албум „ БууЧииМиш “. Нейният театър дружно с хор „ Мистерията на българските гласове “ е на 12 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център и е част от взаимната стратегия „ Интермецо ” на Международния музикален фестивал „ Варненско лято ” и Международния сценичен фестивал „ Варненско лято ”.

Публиката ще има опцията да чуе онлайн композициите от албума „ БууЧииМиш “, който излезе на 25 май, с продуцент Шуберт Мюзик Пъблишинг. Лиса Джерард от даркуейв дуото Dead Can Dance е носителка на на премията „ Златен глобус “ за музиката към кино лентата „ Гладиатор “, основана взаимно с композитора Ханс Цимер. Концертът ще показа албума, който съдържа истински композиции и преработки на фолклорни мелодии, основани от композиторите Петър Дундаков, Лиса Джерард и Джулс Максуел. В концерта ще вземат участие още международният първенец по бийтбокс – SkilleR и немският перкусионист Дейвид Кукерман. Свое блестящо наличие имат и българските музиканти Владимир Владимиров - китара, Христина Белева - гъдулка, Костадин Генчев – дудук и Георги Дончев – контрабас и струнен оркестър с музиканти от Варна.
Британското списание The Arts Desk дефинира „ БууЧииМиш “ за винил на месец декември дружно с албуми на Пинк Флойд, Майкъл Джексън и други Композиторът Петър Дундаков е и музикален шеф на плана и споделя за него, че той се е трансформирал в същинска Мистерия на гласовете, носи невероятна сила и мощ и като че ли надскача невидими граници. Диригент на хор „ Мистерията на българските гласове “ е Дора Христова, диригент на струнния оркестър е Любомир Денев-син, а изпълнителен продуцент на плана - Бояна Бункова.
Програма „ Интермецо “ е взаимна самодейност на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “ и Международния музикален фестивал „ Варненско лято “  . Тя се реализира с поддръжката на Община Варна и Фондация „ Америка за България “. Началният час на концерта е 19:00. Цените на билетите са 20, 30 и 40 лева Билети от Билетния център на Фестивалния и конгресен център и онлайн от fccvarna.bg.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР